Malou Budé-Kerkvliet

Malou Budé-Kerkvliet

Fysiotherapeut

Malou is sinds oktober 2008 werkzaam in onze praktijk. Na de havo studeerde zij fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. In 2004 heeft zij deze studie afgerond en is zij meteen als fysiotherpeute gaan werken in een particuliere praktijk.

In de loop van de jaren volgde Malou diverse opleidingen en cursussen waaronder: McKenzie therapie, behandelen van hoofdpijn volgens de Dean Watson methode, opleiding in het Mulligan Concept, Kinetic control en behandelt zij vrouwen met bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap.

Malou heeft haar specialisatiepakket onlangs uitgebreid met dry-needling. Bij deze behandelmethode wordt door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig intspannen. Bij dry-needling wordt gebruik gemaakt van acupuntuurnaaldjes, maar deze zijn specifiek gericht op zogenaamde ’triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd.

Tevens kunt u voor bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap bij haar terecht.