header_contact.jpg
.

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een methode waarbij door onderzoek de kwaliteit en functie van gewrichten worden beoordeeld en behandeld. Ook wordt onderzocht of er factoren zijn (zoals de algemeen lichamelijke toestand, stress, werk, hobby), die een positieve dan wel negatieve invloed hebben op de huidige klacht.

Een manueeltherapeut heeft zich gespecialiseerd in technieken, die de beweeglijkheid van en de pijn in de aangedane gewrichten kan herstellen of verbeteren. Meestal is zacht duwen, trekken of draaien van een lichaamsdeel voldoende (zogenaamde mobilisaties). Soms vult de manueeltherapeut deze technieken aan met een impuls (zogenaamde manipulatie). Bij deze laatste techniek hoort men soms een knappend of krakend geluid, maar is dit over het algemeen niet pijnlijk.

Klachten die bewezen effectief kunnen worden behandeld middels manuele therapie zijn onder andere: hoofdpijn, nekpijn, artrose (met name van de heup), Whiplash, (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.Terug naar specialisaties