header_contact.jpg
.

Hoofdpijn bestrijding

Hoofdpijn bestrijding

Er zijn meer dan 300 types hoofdpijn, er zijn echter niet 300 verschillende oorzaken. In de praktijk zie je vaak dat er meerdere vormen van hoofdpijn tegelijk aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt dat een niet goed functionerende halswervelkolom veroorzaker kan zijn van hoofdpijnklachten. Deze vorm van hoofdpijn wordt cervicogene hoofdpijn genoemd. De cervicogene component is ook vaak aanwezig bij migraine en spanningshoofdpijn.

Cervicogene hoofdpijn wil dus zeggen dat de bovenste nekwervels een rol spelen in het ontstaan/onderhouden van de hoofdpijn. De nekwervels bewegen niet optimaal ten opzichte van elkaar. In veel gevallen kan door behandeling deze functie hersteld worden en zal de hoofdpijn afnemen of verdwijnen.

Alvorens tot behandeling over te gaan, zal eerst een uitgebreid onderzoek plaatsvinden. Belangrijk is om te weten of de hoofdpijn uit de nek afkomstig is, dan wel via de nek beinvloedt kan worden. Zo moet tijdens het onderzoek de hoofdpijn te reproduceren zijn maar moet ook weer afnemen.

De technieken die gebruikt worden tijdens onderzoek en behandeling zijn rustig en gecontroleerd. Er wordt niet gemanipuleerd of gekraakt.