header_contact.jpg
.

Maatregelen omtrent Corona

Update 4, 24 maart 2020 om 08:04

Gisterenavond is besloten door het genootschap fysiotherapie dat het niet langer verantwoord is om patiënten face TO face een fysiotherapeutische behandeling te geven. Fysio Echt geeft aan deze oproep gehoor. Dit betekent dat vanaf vandaag geen patiënten in de praktijk meer worden behandeld. Alle patiënten die een afspraak hebben voor de komende tijd worden door een van onze collega’s gebeld om te kijken hoe de therapie in een andere vorm gegeven kan worden. Dan wel door een telefonisch consult of videocall. De praktijk blijft geopend voor patiënten die met spoed zorg nodig hebben en voor patiënten waarbij niet behandelen ernstige gevolgen heeft, mits deze verwezen worden door een arts/specialist.

Deze maatregelen gelden tot tenminste 6 april.

Wij blijven telefonisch bereikbaar op tel nr 0475411034/ 0629021697 en via e-mail: info@fysio-echt.nl

We hopen op uw begrip.

Team Fysio Echt


Update 3, 22 maart 2020 om 19:00

Middels dit bericht willen wij graag de extra veiligheidsmaatregelen met u delen omtrent het coronavirus. Tot nader bericht gelden de volgende regels in aanvulling op de reeds aangekondigde maatregelen:

– NOGMAALS: indien u klachten heeft zoals hoesten, verkoudheid, koorts, kortademigheid of andere griepachtige verschijnselen, verzoeken wij u dringend niet naar de praktijk te komen.

– vanaf maandag 23 maart zal de praktijkdeur gesloten zijn. U kunt zich melden bij de voordeur waar een bel geïnstalleerd is. U wordt dan na screening binnengelaten.

– nieuwe patiënten kunnen zich enkel telefonisch aanmelden. We zullen dan samen kijken hoe we de behandeling vorm gaan geven. Mocht u aan huis behandeld willen worden kan dit in overleg plaatsvinden.

– er kan geen gebruik gemaakt worden van de wachtruimte. Kom op de afgesproken tijd en kom alleen naar de afspraak. Hiermee voorkomen we dat er teveel mensen tegelijk bij elkaar zijn.

– na behandeling kunt u via de achteruitgang de praktijk verlaten.

Dank voor uw begrip en medewerking. Namens alle medewerkers van Fysio Echt.

Update 2, 18 maart 2020 om 21:06

Uw en onze gezondheid stellen wij in deze moeilijke tijd voorop. Wij nemen alle hygiëne maatregelen volgens het RIVM ten harte en voeren deze streng uit. Daarnaast gelden vanaf morgen 18 maart de volgende regels:

– U wordt dringend verzocht bij klachten als hoesten, verkoudheid, koorts niet de praktijk te betreden.

– Bij binnenkomst in de praktijk wordt u verzocht uw handen te reinigen.

– Er worden geen stoffen hoezen meer gebruikt om de behandeltafels.

– Deurklinken, oefenmaterialen, balie en stoelen worden ieder half uur gereinigd.

– De behandeltafels en ruimte worden na iedere behandeling gereinigd.

– Er worden niet meer dan 2 personen toegelaten in de behandelruimte.

– Zitplaatsen in de wachtruimte zijn 1.5 meter uit elkaar geplaatst.

– Er zijn geen tijdschriften of folders meer aanwezig in de wachtruimte.

– Mocht u niet in de gelegenheid zijn naar de praktijk te komen maar heeft u klachten, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u vanaf morgen helpen via videocontact. Bel 0475411034. Ook kan behandeling plaatsvinden In de thuissituatie mits u niet ziek bent.

Update 1, 18 maart 2020 om 20:48

Fysio Echt is en blijft geopend. In overleg met het ministerie van VWS zijn de volgende punten besproken:

De fysiotherapeutische beroepsgroep moet zoveel mogelijk door kunnen werken om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van deze crisis.
Daarnaast zal ook het wegvallen van fysiotherapie uit de keten gevolgen hebben voor het bewegend functioneren van mensen met vergaande gevolgen voor zelfstandigheid en optimaal functioneren.
Urgentie is groot omdat praktijken bezig zijn om hun dienstverlening te beperken en zelfs al te sluiten. Wanneer de beroepsgroep wil bijdragen aan het verlichten van het werk in de eerste en tweede lijn en het continueren van noodzakelijk zorg dan zullen we z.s.m. met een aanpak moeten komen die dit ook mogelijk maakt.
Uitvallen van deze zorgvorm heeft al gevolgen voor patiënten maar zal ook toenemend druk veroorzaken op een toch al overbelaste 1e en 2e lijn.